Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Sandö otti ensimmäisen Suolakupin

Päivitetty: 8. elok. 2022

Sandö otti ensimmäisen kiinnityksen kesän Suolakuppiin voittamalla sunnuntain purjehduksen täpärästi ennen kakkosta Viviron II. Kolmannen sijan otti La Jolla II.

Lähdössä Signe ja Sandö (oik) ja Juanita (L167).

Sandö, kipparina Dan Henriksson ja gastina Peter Kähärä, teki tasaisen suorituksen kauniissa kesäsäässä, joka tarjosi aurinkoa ja lämpöä ja lounaista noin 4 sekuntimetrin tuulta, jossa puuskat merellä tosin kohosivat noin 9 sekuntimetriin. Sunnuntain voitto oli Sandön ensimmäinen moneen vuoteen Suolakupissa.

Toiselle sijalle ensimmäisessä Suolakupissa purhjehti Viviron II kipparina Magnus Johansson ja gastina Willy Johansson. Ero ajassa tasoituksen jälkeen oli kuitenkin vain 22 sekuntia voittaja Sandöön. Kolmanneksi sijoittui La Jolla II kipparina Pekka Taipale Kotkasta.

Göteborgin ekojen nopein oli Karl-Henrik Stålströmin ohjaama Natalia. Kakkoseksi sijoittui Sara Långsjön ja Robin Fröbergin Juanita ja kolmanneksi Pirri VI, jota purjehti Minna Lahtinen ja Robert Holmberg. Sara Långsjön Juanita teki ensiesiintymisensä Klassisten Veneiden kilpailuissa. Ensikertalainen oli myös Minna Lahtinen, joka on Pirri VI:n uusi omistaja.

Toinen osakilpailu Suolakupissa purjehditaan ensi sunnuntaina 14.8. Lähtö on klo 13.