top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Puheenjohtajan terveiset

Päivitetty: 19. kesäk. 2019

Tänä vuonna juhlimme yhdistyksen 30-vuotisjuhlaa. Yhdistyksen perustava kokous pidettiin Loviisassa vuonna 1989 tarkoituksena aktiivisesti säilyttää puuveneperinteet alueellamme ja etelärannikolla. 1990-luvulla olimme aktiivisia Laivasillan ympäristön elvyttämisessä toimintamme keskuksena.


Rakensimme kaksi aittaa. Toisessa on varastotilat purjeille ja mastoille sekä pieni työpaja, ja kaksi katosta pihalla. Rakennuksessa on myymälä- ja näyttelytilaa, joka on vuokrattu kesällä. Toisessa aitassa on sauna, joka on vuokrattu ympäri vuoden ja toimii myös kokoustilana.

Omistamme oman laiturin, jossa on noin 30 paikkaa, josta jäsenet voivat ostaa osuuden tai vuokrata venepaikan.


Tämän lisäksi olemme toimineet aktiivisesti Cat-vene "Jannen" kunnostamisessa, ja yksityiset jäsenet ovat tuoneet mukanaan uusia ja kunnostettuja veneitä.

Vuonna 1991 järjestimme ensimmäisen Small Ships' Race -kilpailun kaiken tyypillisille klassisille veneille, josta tuli heinäkuussa toistuva, erittäin suosittu tapahtuma sekä purjehtijoille että suurelle yleisölle, jolle tarjottiin musiikkia ja tanssia.


2000-luvun alussa saatoimme iloita yli 50 osallistuvasta veneestä kilpailussamme, joista 17 Göteborgsekaa, ja osallistujia seitsemästä maasta.

Olemme myös olleet sekä Loviisan merenkulkumuseon että pakettijahti Österstjernanin rakentamisen liikkeellepaneva voima ja aloitteentekijä.

Aika muuttuu ja me sen mukana!

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita perinteisistä puusta rakennetuista veneistä, ovat tervetulleita osallistumaan toimintamme jatkamiseen "purjehdus on hauskaa" -hengessä.

Tervetuloa uutena tai vanhana jäsenenä, veneellä tai ilman, puhaltamaan uutta elämää toimintaamme!

Café Saltbodan on perustanut kiertopalkinnon "Saltkoppen" elokuussa. Kotkan Puuvenekeskus on perustanut "Öskaretin", joka purjehditaan saman kuukauden lopussa, jonka jälkeen on kauden päättäjäiset palkintojenjakotilaisuuksineen.


Juhlimme 30-vuotispäivämme sunnuntaina 21. heinäkuuta yleisölle tarkoitetulla paraatipurjehduksella, johon kiinnostuneet voivat osallistua gasteina. Toivomme, että mahdollisimman monet veneet, jotka ovat osallistuneet edellisenä päivänä Small Ships' Raceen (lauantaina 20. heinäkuuta), haluavat olla mukana.


Yhdistys tarjoaa saunan, ruokaa ja tanssia dixiemusiikin tahdissa.


Tervetuloa kaikille!


Dierk Kühn

Puheenjohtaja


41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yleisölle avoin laivuepurjehdus

Yleisöllä on mahdollisuus päästä vesille klassisilla purjeveneillä sunnuntaina Loviisassa. Loviisan Klassiset Veneet järjestää sunnuntaina perinteisen laivuepurjehduksen, jossa kiinnostuneille tarjota

Juhannuspurjehdus Svartholmaan sunnuntaina 20.6.

Klassisten Veneiden kausi avataan Juhannuspurjehduksella Svartholmaan sunnuntaina 20.6. Lähtö Laivasillalta klo 13. Ota mukaan omaa syötävää ja juotavaa - ja soittimia jos löytyy!

bottom of page