top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Klassiset veneet juhlii paraatipurjehduksella

Päivitetty: 19. kesäk. 2019

Klassiset veneet Loviisassa juhlii yhdistyksen 30-vuotispäivää sunnuntaina 21. heinäkuuta yleisölle tarkoitetulla paraatipurjehduksella Laivasillan edustalla. Kiinnostuneet voivat osallistua gasteina, eli miehistönä paraatipurjehduksen veneissä. Yleisölle on Laivasillalla tarjolla myös ruokaa ja elävää dixiemusiikkia.


Paraatipurjehdus järjestetään Klassisten veneiden perinteisen Small Ships Race -kilpailun yhteydessä.

Järjestyksessään 28. klassisten veneiden Small Ships Race purjehditaan tänä kesänä lauantaina 20. heinäkuuta.

Vuonna 1991 käynnistynyt Small Ships Race -purjehduskilpailu on tarkoitettu kaiken tyypillisille klassisille veneille. Se on joka kesä ollut suosittu tapahtuma Loviisassa sekä purjehtijoille että suurelle yleisölle.

Parhaimmillaan kisaan osallistui yli 50 venettä seitsemästä maasta.


Klassiset veneet Loviisassa -yhdistys perustettin vuonna 1989 tarkoituksena säilyttää puuveneperinteet Loviisan alueella ja etelärannikolla. Yhdistys on toiminut liikkeellepanevana voimana ja aloitteentekijänä niin Laivasillan ympäristön elvyttämisessä kuin Loviisan merenkulkumuseon ja pakettijahti Österstjernanin

rakentamisessa.


30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhdistys on kunnostamassa rakentamiaan aittoja Laivasillalla. Yhdistyksellä on siellä kaksi aittaa, jossa toisessa on myymälä-, näyttely- ja varastotilaa ja toisessa ympäri vuoden vuokrattavana oleva sauna sekä kokoustilaa. Yhdistyksellä on Laivasillalla myös oma laituri, jossa on noin 30

venepaikkaa yhdistyksen jäsenille.


– Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita perinteisistä puusta rakennetuista veneistä, ovat tervetulleita osallistumaan toimintamme. Voi tulla veneellä tai ilman, kunhan on sitä mieltä, että purjehdus on hauskaa, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Dierk Kühn.

23 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page