top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Viola-vene Pernajasta tuli myrskyn lailla lähes tyynessä säässä

Päivitetty: 16. elok. 2023

Viola-vene Pernajasta esittäytyi vakuuttavasti, kun sunnuntaina Lovisanlahdella purjehdittiin klassisten veneiden ja Göteborgin ekojen Suolakupin toinen osakilpailu. Erittäin tyynessä säässä se saavutti ensimmäisessä purjehduksessaan Loviisassa kolmannen sijan vain 25 sekunnin kymmenesosaa hävinneenä toiseksi sijoittuneelle La Jolla II:lle. Voiton toisessa osapurjehduksissa vei Viviron II, kuten ensimmäisessä purjehduksessa viikkoa aiemmin.


Viola kiilasi kärkikolmikkoon ensimmäisessa kisassaan.

Sunnuntain purjehdus vietiin läpi häikäisevässä loppukesän säässä, joka tarjosi paljon aurinkoa, mutta heikkoa tuulta. Lähtöä siirrettiin tunnilla eteenpäin toivoen, että tuulta saataisiin hieman enemmän kuin klo 13:ksi luvattu 1 m/s. Tuntia myöhemmin eteläkaakkoistuuli oli noussut noin 3 m/s:iin ja kilpailu saatiin vietyä päätökseen, vaikkakin hyvin verkkaiseen tahtiin.


Kisa oli erittäin tasainen ja epävarma aina maaliin saakka Magnus Johanssonin, Petteri Kaipaisen ja Max Kaipaisen (6 v.) Viviron II:n, Pekka Taipaleen La Jolla II:n ja Rolf Ahlbergin, Kristoffer Kullaksen ja Linda Ahlbergin Violan välillä. Viola oli erittäin hyvissä asemissa maalisuoran avautuessa Tullisillan jälkeen, mutta purjehti pläkään, kuten myös La Jolla II, kun taas Viviron II teki onnistuneen valinnan ja sai tarpeeksi tuulta ylittääkseen maaliviivan ensimmäisenä.


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Rolf Ahlbergin kaunis Pernajan-vene Viola osallistui purjehdukseen Loviisassa ja se teki heti päättävän vaikutuksen. Koska tämä oli Violan ensimmäinen osallistuminen, se purjehti alustavalla tasoituksella.


Tyyni sää ei suosinut kaikkia veneitä ja etäisyydet maalissa kasvoivat suuriksi. Dierk Kühnin ja Peter Jönsaksen Robin, Dan Henrikssonin ja Peter Kähärän Sandö sekä Tapio Salosen ja Anna-Leena Salosen Signe purjehtivat kuitenkin hyvin ja päätyivät maaliin toisiaan seuraten. Olli Vannteen ja Toni Korhosen Gertrud sai erittäin epäonnisen lähdön, mutta suoritti purjehduksen kunniakkasti loppuun.


Göteborgin ekojen purjehduksen voitti tälläkin kertaa Bo Nordmanin Elvi.


Suolakupin kolmas osapurjehdus kisataan tulevana sunnuntaina klo 13 alkaen.


40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page