top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Viola tuli taas vauhdilla ja tyylillä, Viviron II:lle kuitenkin kokonaisvoitto

Viola Pernajasta tuli toisessakin lähdössään Suolakupissa sunnuntaina vauhdilla ja vei neljännen osapurjehduksen voiton 56 sekunnin erolla kakkoseen La Jolla II. Kokonaisvoiton kisassa vei kuitenkin Viviron II, joka jo ennen viimeistä osakilpailua oli kolmella voitollaan varmistanut mestaruuden. Ylivoimainen Göteborgin ekoissa oli Elvi.


Gertrud purjehti parhaan kisansa ja oli kolmas.

Rolf Ahlbergin Viola osallistui ensimmäisenä kautenaan Suolakupissa kahteen osapurjehdukseen, sijoittuen mainosti toiseksi ja ensimmäiseksi. Suolakupissa vaaditaan kuitenkin vähintään kolme maaliintuloa sijoitukseen lopputuloksissa, joten kokonaisvoiton vei Magnus Johanssonin Viviron II kolmella voitolla ennen Pekka Taipaleen La Jolla II:a kolmella kakkossijalla ja Dierk Kühnin Robinia, parhailla sijoituksilla 3, 4 ja 2.


Sunnuntain neljäs ja viimeinen osakilpailu Suolakupissa purjehdittiin taas itätuulessa, tällä kertaa sateisen harmaassa noin kolmen sekuntimetrin tuulessa, jossa puuskat ylsivät noin seitsemään metriin metriin sekunnissa. Loviisanlahdella oikukas itätuuli ja pyörivät puuskat tarjosivat haasteita kippareille ja välimatkat kasvoivat taas isoiksi.


Ero ensimmäiseksi maaliin tulleeseen, Rolf Ahlbergin ohjaistaman Violan ja kolmanneksi tulleeseen, Olli Vanteen ohjaistamaan Gertrudin välillä oli 24,5 minuuttia. Huomattavaa tässä kisassa oli, että Bo Nordmanin ohjaistama Göteborgin eka Elvi oli purjehdusajassa kolmanneksi nopein, jääden klassisten veneiden voittajasta Violasta vain 16 minuuttia.


Klassisissa veneissä käytiin tiukka kisa Rolf Ahlbergin Violan ja Pekka Taipaleen La Jolla II:n välillä. La Jolla II sai erinomaisen lähdön, mutta Viola taivalsi Loviisanlahdella tasaisen varmasti ja ehti ensimmäisenä maaliin. Olli Vanteen Gertrud purjehti parhaan kisansa ja oli maalissa kolmas.


Kilpailut jatkuvat lauantaina 9.9., jolloin purhjehditaan kauden päätöskisa Äyskäri, johon osallistuvat myös köliveneet.
37 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page