top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Sälj eller köp båt på båttorg i Lovisa


Klassiska båtar i Lovisa öppnar båttorg i samband med sommarens Small Ship’s Race 20-21 juli. Båttorget arrangeras på Skeppsbron i Lovisa i anslutning till den traditionella segelfestivalen och är öppet för alla som vill sälja eller köpa båt.

Med båttorget vill föreningen Klassiska båtar i Lovisa samla båtägare som önskar sälja, eller bara visa upp sin båt, och hugade spekulanter i regionen. Båttorget ordnas både flytande vid Klassiska båtars brygga och på land vid Skeppsbron i Lovisa. Intresse att delta i båttorget kan i förväg anmälas till Klassiska båtars vice ordförande Anders Weckström på telefon 040 5546617.


Klassiska båtar i Lovisa firar föreningens 30-årsjubileum med paradsegling för allmänheten utanför Skeppsbron på söndag i samband med Small Ship’s Race 20-21 juli. Intresserade kan delta som gastar, d v s besättning i paradseglingens båtar. Jubileet till ära bjuder föreningen också på levande dixiemusik vid Skeppsbron.


Seglingstävlingen Small Ship’s Race startade 1991 som ett evenemang för alla typers klassiska båtar. Den har varje sommar varit ett populärt evenemang i Lovisa för både seglare och publik. Som bäst deltog över 50 båtar från sju länder.

– Vi hoppas att den här sommaren särskilt få se många Göreborgsekor igen i entypsklassen. Jollar seglar i egen klass och på egen bana. Dessutom seglar kölbåtarna Svartholm runt där alla båttyper med lystal är välkomna. Vi välkomnar särskilt folkbåtar, i synnerhet sådana som är byggda i regionen, säger Klassiska båtars ordförande Dierk Kühn.


Båttorget ordnas både flytande vid Klassiska båtars brygga och på land vid Skeppsbron i Lovisa. Foto: Willy Johansson.

96 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page