top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Robin ja Elämä Small Ships' Racen mestareiksi vaativissa oloissa

Päivitetty: 19. heinäk. 2021

Dierk Kühnin Robin klassisten veneiden ja Mika Lehtosen kansanvene Elämä köliveneiden luokassa purjehtivat voittoon tämän vuoden Small Ships' Race -kilpailussa, joka lauantaina vietiin läpi helteisessä säässä ja vaativissa tuulioloissa Loviisassa.

Dierk Kühn (oik.) ja Thomas Nydegger juhlivat voittoa.

Göteborgin ekojen tasaisen kisan voitti Pirri VI kipparina Herbert Stålström. E-jollissa Dan Pesonen vei mestaruuden ja Zoom8-jollissa Kevin Dahlbom, voittaen molemmat lähdöt.


Tämän vuoden Small Ships' Race purjehdittiin vaativissa oloissa. Ensimmäisessä lähdössä pyörivän koillistuulen nopeudeksi mitattiin vain 2 metriä sekunnissa, ja paikoittain jopa alle sen.


Klassisilla veneillä kului radallaan Laivasillalta Dunkahällin ympäri ja Sahaniemen kautta takaisin Laivasillalle noin kaksi ja puoli tuntia, kun vastaava purjehdus normaalissa tuulioloissa selvitetään noin tunnissa.


Nopeimmat köliveneet purjehtivat Tullisillalta Svartholman ympäri Laivasillalle kolmessa ja puolessa tunnissa, kun nopein vene viime vuoden vastaavassa kisassa selvitti radan alle kahdessa tunnissa.


Muille luokille kuin köliveneille suunniteltu toinen lähtö oli jopa vaarassa, mutta iltapäivällä 3-4 metriin sekunnissa kohentuneen tuulen ansioista saatiin myös se suoritettua, tosin siirrettynä parilla tunnilla myöhemmäksi.


Benjamin Hostikan Aurora komealla spinaakkerilla.

Klassisissa veneissä Robin kipparina Dierk Kühn ja gastina Thomas Nydegger vei mestaruuden kahden tasaisen lähdön ansiosta, voitettuaan ensimmäisen lähdön ja sijoittuaan toisessa viidenneksi. Toiseksi purjehti Tom kipparina Karl-Henrik Stålström ja kolmanneksi Sandö, kipparina Dan Henriksson ja miehistönä Dick Lindfors ja Peter Kähärä.


Klassisten veneiden luokkaan osallistui tällä kertaa kaksitoista venettä, joista Daniel Olinin ja Jens Sjöblomin Ellinor ja Gavin O'Mahoneyn Sleipner vierailivat Small Ships' Racessa ensimmäisen kerran.


Göteborgin ekojen ensimmäisen lähdön voitti Natalia miehistönä Jan Holmberg ja Kalinka Nyholm, mutta kun osat vaihtuivat toisessa lähdössä voitti Herbert Stålström kokonaiskisan.


Kölivenekisaan osallistui ennätykselliset kymmenen venettä. Kisan voitti Mika Lehtosen ja Katri Viisaisen punainen kansanvene Elämä, joka purjehditussa ajassa tuli maaliin jopa kolmantena, ennen monta nopeampaa venetyyppiä. LYS-tasoituksen jälkeen Elämä selviytyi voittajaksi, ennen J/80-luokan Jolene kipparina Jan Lindström ja gastina Alexander Lökfors ja X 99:n luokan Idefix kipparina Eero Heinonen.
60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page