top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Ordförandes hälsning

Päivitetty: 19. kesäk. 2019

I år firar vi 30 års jubileum för föreningen, vars konstituerade möte hölls 1989 i Lovisa, i akt och mening att aktivt bevara träbåtstraditionen i våra trakter och på sydkusten.

På 90-talet var vi som mest aktiva med att återskapa miljön vid Skeppsbron till ett centrum för vår verksamhet, genom att bygga två bodar.

En med förvaringsutrymmen för segel och master, samt en liten verkstad och två utetak på gården. Byggnaden inrymmer en butik och utställningsutrymmen, som hyrs ut sommartid. Den andra boden med bastu som uthyrs året om och också tjänar som mötesrum.


Vi äger en egen brygga med ca 30 platser där medlemmar kan köpa andel eller hyra båtplats.

Vi har utöver det varit aktiva i renoveringen av Cat-båten ”Janne”. Flera nybyggen har kommit till av privata

medlemmar, men också renoverade båtar.

1991 organiserade vi det första Small Ships' Race för klassiska båtar av alla typer, som blev ett återkommande, väldigt populärt evenemang i juli månad, både för seglare och en stor publik, som bjöds på musik och dans.


I början av 2000-talet kunde vi glädja oss över ca 50 deltagande båtar i våra tävlingar, varav 17 Göteborgsekor, samt deltagare från sju nationer.

Vi har dessutom varit den drivande kraften och initiativtagaren till Lovisas sjöfartsmuseum och till byggandet av paketjakten Österstjernan.

Tiderna ändras och vi med dom!


De som är intresserade av traditionella farkoster byggda i trä är hjärtligt välkomna att bidra till att vår verksamhet fortsätter i en anda av ”att segla är roligt”.

Välkommen som ny eller gammal medlem, med eller utan båt, för att blåsa nytt liv i vår verksamhet!

Café Saltbodan har instiftat vandringspriset ”Saltkoppen” i augusti. Puuvenekeskus i Kotka har instiftat ”Öskaret” som seglas i slutet av samma månad, varefter säsongens avslutningsfest hålls med prisutdelning.

Vi kommer att fira vårt 30 års jubileum söndagen den 21 juli med en paradsegling för allmänheten, där intresserade får delta som gastar. Vi önskar att så många båtar som möjligt, som har deltagit dagen före i Small Ships' Race (lördag 20 juli), vill ställa upp. Föreningen bjuder på bastu, mat och dixiemusik att dansa till.


Hjärtligt välkomna alla!


Dierk Kühn

Ordförande


15 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page