top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Näyttäviä kaksinkamppailuja ja dramatiikkaa Small Ships' Racessa

Päivitetty: 24. heinäk. 2022

Small Ships' Race tarjosi tänä vuonna näyttäviä kaksinkamppailuja maalisuoralla mutta myös dramaattisia tapahtumia merellä.


Ensimmäisessä lähdössä sisarveneet Viviron II ja Skären spurttasivat vierekkäin maalia kohti, kun Janne ja Sandö kävivät tiukan taistelun voitosta toisessa lähdössä.

Kalle Katiala ja Fred Owren vääntävät Carajilloa kölille.

Purjehdukset vietiin läpi vaihtelevassa kesäsäässä lounaisessa noin 4:n sekuntimetrin tuulessa. Kuten yleensä Loviisanlahti tarjosi kuitenkin reippaita noin 12:n sekuntimetrin puuskia Dunkahällin ja Sahaniemen välillä. Ensimmäisessä lähdössä kaatui Carajillo miehistönään Fred Owren ja Kalle Kataila. Owren ja Kataila saivat usean yrityksen jälkeen Carajillon nostettua kölilleen ja pystyivät osallistumaan toiseen lähtöön. Siinä kuitenkin epäonni jatkui ja vene jouduttiin muun muassa ruorivian takia hinaamaan maihin.


Skärenin Markus ja Leena Nyman saivat nopeasti apua.

Vielä pahemmin kävi Markus ja Leena Nymanille Skärenissa, joka kaatumisessa kääntölipulla Varissaaren edustalla täyttyi täysin vedellä ja jouduttiin hinaamaan ja nostamaan vedestä telakalla Långholmenilla. Onnettomuudessa Åke Johansson mestarirakenne kärsi huomattavia vaurioita - koristeellinen ruoripinna irtosi ja katosi alkuperäisten blokien ja muiden varusteiden kanssa aalloissa kohti Lökholmenia.


Skärenin nostossa Markus Nyman ja Tom Larsson.

Onnena onnettomuudessa Tom Larsson saattui olemaan moottoriveneellään lähellä onnettomuuspaikkaa ja pääsi nopeasti auttamaan kaatunutta miehistöä, samaan aikaan kun toinen kahdesta saattoveneestä oli hinaamassa Carajilloa.


Kippari Magnus Johansson ja gasti Willy Johansson Viviron II:ssa - jonka Åke Johansson 1990-luvulla rakensi Skärenin kopioiksi ja sisarveneeksi - kävivät illalla moottoriveneellä itärannalla Lökholmenilla etsimässä Skärenista kadonneita varusteita, mutta eivät silloin löytäneet kuin veteen tippuneen purjehduskassin. Jos joku sattuu löytämään Skärenin ruoripinnaa, blokeja ja muita varusteita järjestäjät toivovat, että huomioista ilmoitetaan Markus Nymanille numeroon 0400423220 tai viestillä osoitteeseen klaba.klave@gmail.com.


Purjehdukset 32:ssa Small Ships' Racessa muodostuivat menestykseksi heikosta veneilykesästä huolimatta. Ensimmäiseen lähtöön osallistui 19 venettä, joista kolme oli kölivenettä ja kaksi Göteborgin ekaa. Jan Smedbergin kaunis omarakenne Lilla Blå teki ensiesiintymisen, Carajillo, jonka Christian Johansson oli lahjoittanut Klassisille Veneille ja seuran jäsenten toimesta kunnostettu alkukesästä oli valmis kisaan, Leego miehistönään Martin ja Klaus Welp saapuivat Kotkasta ja Sleipner jossa purjehtivat Gavin O'Mahoney ja Kirsi Ekberg Helsingistä.

Sisarukset Viviron ja Skären rinnakkain maalisuoralla.

Ensimmäisessä lähdössä Viviron II miehistönään Magnus Johansson ja Willy Johansson ja Skären miehistönään Markus Nyman ja Leena Nymän kirivät maaliin rinta rinnain seitsemän sekunnin erolla. Tasoituksen jälkeen lähdön voitti Janne miehistönään Jens Sjöblom, Robert Laakso ja Freja Sjöblom. Jan Holmbergin ja Kalinka Nyholmin Natalia oli nopein Göteborgin eka, kun Jolene miehistönään Jan Lindström, Juckis Lindström ja Max Lindström oli selvästi nopein kölivene.

Jannen ja Sandön näyttävä kaksintaistelu maaliviivalla.

Toiseen lähtöön osallistui vain kymmenen klassiska venettä - osa oli saanut kolhuja ensimmäisessä lähdössä ja osa päätti säästää itseään ja venettään kovissa olosuhteissa - ja kahdeksan niistä pääsi maaliin. Nopein tässä lähdössä oli Jens Sjöblomin Janne mutta vain kaksi sekuntia ennen Tom Widen ja Dick Lindforsin Sandöta. Herbert Stålströmin ja Mikko Ahosen Pirri VI oli tällä kertaa nopein Göteborgin eka.


1 023 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page