Etsi
  • Klassiska Båtar

Klassiska båtar firar med paradsegling

Päivitetty: 19. kesäk. 2019

Klassiska båtar i Lovisa firar föreningens 30-årsjubileum söndagen den 21 juli med paradsegling för allmänheten utanför Skeppsbron. Intresserade kan delta som gastar, dvs. besättning i paradseglingens båtar. Jubileet till ära bjuder föreningen också på mat och levande dixiemusik vid Skeppsbron.


Paradseglingen arrangeras i anslutning till Klassiska båtars traditionella Small Ships Race-tävling. Den i ordningen 28:e Small Ships' Race seglas i sommar lördagen den 20 juli.

Seglingstävlingen Small Ships' Race startade 1991 som ett evenemang för alla typers klassiska båtar. Den har varje sommar varit ett populärt evenemang i Lovisa för både seglare och publik. Som bäst deltog över 50 båtar från sju länder.

Föreningen Klassiska båtar i Lovisa grundades år 1989 för att bevara träbåtstraditionerna i Lovisa-området och på sydkusten. Föreningen har också verkat som initiativtagare och drivande kraft i återskapandet av miljön vid Skeppsbron och byggandet av såväl Lovisa sjöfartsmusemum som paketjakten Österstjernan.


I samband med 30-årsjubileet renoverar föreningen bodarna som den byggt vid Skeppsbron. Föreningen har två bodar, varav den ena har butiks-, utställnings- och lagerutrymmen och den andra bastu som hyrs ut året om samt mötesutrymmen. Föreningen har också egen brygga vid Skeppsbron med ca 30 båtplatser för

föreningens medlemmar.


– Alla som är intresserade av traditionella båtar byggda av trä är välkomna i vår verksamhet. Man kan komma med eller utan båt, bara man tycker att segling är roligt, säger föreningens ordförande Dierk Kühn.

43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki