top of page
Etsi
  • Writer's pictureKlassiska Båtar

Klassiska båtar firar med paradsegling

Päivitetty: 19. kesäk. 2019

Klassiska båtar i Lovisa firar föreningens 30-årsjubileum söndagen den 21 juli med paradsegling för allmänheten utanför Skeppsbron. Intresserade kan delta som gastar, dvs. besättning i paradseglingens båtar. Jubileet till ära bjuder föreningen också på mat och levande dixiemusik vid Skeppsbron.


Paradseglingen arrangeras i anslutning till Klassiska båtars traditionella Small Ships Race-tävling. Den i ordningen 28:e Small Ships' Race seglas i sommar lördagen den 20 juli.

Seglingstävlingen Small Ships' Race startade 1991 som ett evenemang för alla typers klassiska båtar. Den har varje sommar varit ett populärt evenemang i Lovisa för både seglare och publik. Som bäst deltog över 50 båtar från sju länder.

Föreningen Klassiska båtar i Lovisa grundades år 1989 för att bevara träbåtstraditionerna i Lovisa-området och på sydkusten. Föreningen har också verkat som initiativtagare och drivande kraft i återskapandet av miljön vid Skeppsbron och byggandet av såväl Lovisa sjöfartsmusemum som paketjakten Österstjernan.


I samband med 30-årsjubileet renoverar föreningen bodarna som den byggt vid Skeppsbron. Föreningen har två bodar, varav den ena har butiks-, utställnings- och lagerutrymmen och den andra bastu som hyrs ut året om samt mötesutrymmen. Föreningen har också egen brygga vid Skeppsbron med ca 30 båtplatser för

föreningens medlemmar.


– Alla som är intresserade av traditionella båtar byggda av trä är välkomna i vår verksamhet. Man kan komma med eller utan båt, bara man tycker att segling är roligt, säger föreningens ordförande Dierk Kühn.

46 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page